Драге колеге, поштована децо и родитељи,

Данас славимо име великог српског просветитеља Светог Саве.

Свети Сава је био први српски учитељ, просветитељ, преводилац, молитвеник, миротворац, саветник, дипломата, књижевник, црквени организатор, родољуб, први медицински писац, здравствени радник, здравствени законодавац, оснивач прве болнице, саветник српским владарима, писац прве српске књиге. Оплеменио је српску душу и научио свој народ да воли Бога, Цркву, своје ближње, научио га да прашта, да буде истинољубив, частан, поштен и образован.Увео нас је у ред крштених и просвећених народа. Хришћански поглед на свет који нам је оставио Свети Сава треба да негујемо и ми данас.

Требало би да се на овај дан запитамо колико смо јаки у вери, колико се трудимо да испунимо свој живот делима милосрђа и љубави, поштујемо ли родитеље, наставнике, старије. Вера и учитељска наука Светог Саве обавезује нас да се волимо, да се спасоносно опходимо према свима, да никога не мрзимо. Нека нам Свети Сава буде добар пример јер већег и достојнијег примера немамо.

Посебно данас, посебно у оваквој години, пронађимо Светог Саву у себи. Пронађите мир у души, мир са собом и мир са другима, не мрзите, поштујте, праштајте и волите!

СРЕЋНА НАМ СВИМА ШКОЛСКА СЛАВА!

                                                  Весна Животић, директор

Химна

Рецитација