Драги наши будући прваци и родитељи,

добродошли у Основну школу ’’Змај Јова Јовановић’’!

Упис деце у први разред основне школе у школској 2024-2025. години почиње1.априла 2024.године преко Портала е-Управа.

Упис је обавезан за сву децу рођену

од  1.марта 2017. до 1. марта 2018.године.

 

У ОШ “Змај Јова Јовановић”, Београд, Мештровићева 19, уписују се сва деца која имају пребивалиште у околини школе. Деца чије пребивалиште НИЈЕ НА ТЕРИТОРИЈИ наше школе, могу се пријавити за упис уз попуњавање захтева до 1.фебруара 2024.године (захтев преузмите ОВДЕ). Попуњен захтев се подноси секретару школе најкасније до 1.2.2024. године радним данима од 8-14.00 часова.

Деца рођена између 1. марта  и 1. септембра 2018. године, а чији родитељи желе да она ПОЂУ РАНИЈЕ У ШКОЛУ, могу да се од 1.4.2024. пријаве код секретара школе за проверу спремности за ранији полазак у први разред.

У школу се може уписати и  ДЕТЕ СТАРИЈЕ ОД 7 ГОДИНА, рођено пре 1.3.2017.године уз мишљење Интерресорне комисије о одлагању поласка у школу за претходну годину. Пријава уписа старије деце такође се врши од 1.4.2024.године код секретара школе.

ДЕЦА СА ТЕШКОЋАМА У РАЗВОЈУ се такође уписују у први разред уз мишљење Интерресорне комисије о додатној подршци у образовању.

За све додатне информације о упису деце у први разред, родитељи се могу обратити секретару школе сваког радног дана од  8-14.00 часова на тел: 011 2463 227.

 

ПРИЈАВА ЗА УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ПРЕКО ПОРТАЛА е-УПРАВА ОД 1.АПРИЛА 2024.ГОДИНЕ

Упис деце у први разред родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије врше  електронским путем од 1.4.2024. године преко Портала е-Управа  покретањем услуге е-Заказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Да би извршили упис потребно је да:

 • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију gov.rs
 • На порталу еУправа одаберите следеће: Услуге → Образовање → е-Заказивање термина → одаберите термин тестирања детета у нашој школи
 • Школа ће по службеној дужности прибавити потребна документа за упис  – подаци из матичне књиге рођених, пријава пребивалишта, подаци о обављеном здравственом прегледу и подаци о похађању програма предшколског васпитања и образовања.

 

 • Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

 

 • Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се секретару школе сваког радног дана од  8-14.00 часова на тел: 011 2463 227 или државном контакт центру на 011/73-505-57 који је доступан током трајања уписа у основне школе.

РЕЗЕРВИШИТЕ ВАШЕ МЕСТО- ПРИЈАВИТЕ ДЕТЕ ЗА УПИС У „ЗМАЈ“!

Упис почиње 1.априла 2024. године преко портала е-Управа, али је добро да школа зна и пре 1.априла да желите дете да упишете у нашу школу.

Зато унесите податке о детету у следећу табелу и

резервишите Ваше место!

Директор школе:

Весна Животић

јануар 2023, Београд

 • Датум изабрати кликом на иконицу календара или уписивањем у бело поље у формату 01.09.2015 где прве две цифре означавају дан рођења, друге две месец рођења и задње четири годину рођења
 • Број мобилног телефона на који Вас школа увек може контактирати.
 • Адреса на којој је дете пријављено (адреса која стоји у дететовој пријави пребивалишта - мора да се подудара са подацима из евиденције пребивалишта које ће школа службено набавити електронским путем од надлежних институција, у складу са законом).
 • Унесите Вашу имејл адресу. На ову адресу ће бити прослеђена повратна порука у којој ће бити наведени сви подаци које сте унели.
 • Пошаљите Вашу пријаву

  Кликом на дугме "ПОШАЉИТЕ ВАШУ ПРИЈАВУ" унети подаци ће бити прослеђени ОШ "Змај Јова Јовановић". Трудимо се да пренос и заштита података буду на највишем техничком нивоу. Подацима које сте проследили могу да приступе само овлашћена лица. НЕ ЗАТВАРАЈТЕ ПРОЗОР ОВЕ СТРАНИЦЕ ДОК НЕ ДОБИЈЕТЕ ПОТВРДУ ДА СУ ПОДАЦИ УСПЕШНО ПРОСЛЕЂЕНИ (у зависности од оптерећења мреже, ово може потрајати од пар секунди до неколико десетина секунди).