ПРИЈАВА ПРВАКА

 

Упис у основну школу обавезан је за децу рођену од  1.марта 2015. до 1. марта 2016.године.

 

Школа ће по службеној дужности прибавити потребна документа за упис детета у основну школу (подаци из матичне књиге рођених, пријава пребивалишта, подаци о обављеном здравственом прегледу у државној здравственој установи. Уколико је здравствени преглед обављен у прватној здравственој установи, родитељ лично доставља потврду приликом уписа). Обавеза родитеља јесте да обаве здравствени преглед детета, а потом од 1.4.2022.  изврше пријаву детета за упис преко портала еУправа. Уверење о похађању припремног предшколског програма које издаје Предшколска установа, родитељи прилажу накнадно.

 

За све информације о упису деце у први разред, родитељи се могу обратити секретару школе сваког радног дана од  8-14.00 часова на тел: 011 2463 227.

 

УПИС У ПРВИ РАЗРЕД МЛАЂЕ, СТАРИЈЕ И ДЕЦЕ ЧИЈЕ ПРЕБИВАЛИШТЕ НИЈЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ШКОЛЕ

 

Деца рођена између 1. марта  и 1. септембра 2016. године, а чији родитељи желе да она пођу раније у школу, могу да се од 1.4.2022. пријаве код секретара школе за проверу спремности за полазак у први разред.

У школу се може уписати и дете старије од 7 година и 6 месеци, ако због болести или других оправданих разлога није уписано у школу. Пријава се такође врши од 1.4.2022. код секретара школе.

Деца која територијално не припадају нашој школи, могу се пријавити за упис уз попуњавање захтева до 1.фебруара 2022.године  (захтев за упис преузмите ОВДЕ). Попуњен захтев се подноси секретару школе најкасније до 1.2.2022. године радним данима од 8-14.00 часова.

 

 

УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ПРЕКО ПОРТАЛА еУПРАВА

 

И ове године, од 1.4.2022. родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:

  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
  • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
  • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада
  • Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.
  • Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се секретару школе или државном контакт центру на 011/73-505-57 који је доступан током трајања уписа у основне школе.

 

Драги наши будући ПРВАЦИ и родитељи,

ДОБРОДОШЛИ у Основну школу ’’Змај Јова Јовановић’’!

СРЕЋАН ПОЧЕТАК ШКОЛОВАЊА !

Директор школе:

Весна Животић

јануар 2022, Београд

ПОСЕТИТЕ ”ЗМАЈ”

Обавештавамо све заинтересоване  родитеље предшколаца да ће у фебруару 2022. године бити организован обилазак школе!

Обилазак подразумева разгледање учионица продуженог боравка и учионица млађих разреда, те разговор са стручним сарадником.

Обилазак ће бити организован у послеподневним чаовима у трајању од 45 минута уз поштовање епидемиолошких мера (ношење маске, поштовање физичке дсистанце).

Обилазак ће бити организован тако што ће свим родитељима једног вртића бити достављен позив са назначеним даном и термином обиласка! Предвиђен је обилазак у засебним групама за вртиће ПУ „Чика Јова Змај“ – вртићи „Чика Јова 1“, „Чика Јова 2“, „Плави чуперак“, „Сестре Букумировић“, „Чика Андара1“, „Чика Андра 2“, „Звончица“, предшколска група при нашој основној школи и група за заинтересоване родитеље из околних приватних вртића!

Добро дошли!