Ученици 81, предвођени наставницом српског језика и књижевности Наташом Васић, донели су нашој школи још једно признање да су најбољи. Овог пута у питању је учешће у конкурсу такмичарског карактера, који су на нивоу државе организовали ,,Пријатељи деце Србије”. Наша школа је посебно похваљена као најактивнија основна школа, због успешне обраде читавог програмског пакета везаног за превенцију медијских злоупотреба деце.

На конкурс се одазвало преко сто школа из Србије и неколико хиљада ученика; три школе су награђене, а шест школа (од којих је једна наша) похваљено је у различитим категоријама. ,,Змај” је једина класична београдска основна школа која је на овом конкурсу награђена признањем. Детаљи су доступни на линку:

https://decaimediji.com/skole-u-srbiji-zapocele-aktivan-rad-na-prevenciji-medijskih-zloupotreba-dece-kroz-realizovanje-aktivnosti-iz-edukativnog-paketa-prijatelja-dece-srbije/

На основу Пакета за наставнике о превенцији медијских злоупотреба деце, одржали смо пет часова на теме: Традиционални и нови медији; Медији у Србији данас;  Препознавање медијских злоупотреба; Нарушавање приватности и кршење права детета у традиционалним медијима;  Заштита идентитета деце у (новим) медијима.

Највише похвала за учешће у раду заслужују ученици Јована Рајић, Михајло Марковић, Соња Радовић, Виктор Величковић, Сава Петровић, Тара Јовић и Дуња Миловановић.

Помоћ у реализацији часова добили смо од Миљане Степаноски, предметног наставника одељења 81.

Срећни смо што је наш рад крунисан овим признањем, али још више нас радује чињеница да наши ученици показују спремност да се ухвате укоштац са изазовима савременог доба. Надамо се да ће наша уиграна екипа добити појачање у другом полугодишту.

Наташа Васић,

наставник српског језика и књижевности