Драги ученици,

Желим вам да новогодишње и Божићне празнике проведете у здрављу и радости. С циљем да последње дане у овој години проведете безбедно и срећно, молим вас да у школском дворишту, као и ван њега, не користите пиротехничка средства.

Зато желим да вам скренем пажњу на неколико важних  чињеница:

  • продаја пиротехничких средстава је забрањена малолетницима (особама млађим од 18 година), а лица која то раде, крше закон. Такође, строго је забрањена употреба петарди у школи, школском дворишту и на улици. Строго су забрањене све „игре“ са петардама (стављање петарди у џепове, флаше и сл.);
  • коришћење пиротехничких средстава (прскалица, петарди, ватромета, ракета, бакљи…) може проузроковати тешке опекотине коже, најчешће руку, повреде прстију и шаке , понекад се чак дешавају и ампутације (долази до губитка прстију или целе шаке);
  • Употребом петарди штетимо и другим људима и животињама, јер петарде изазивају јаку, неприродну буку и страх, а ако експлодирају у близини других људи и животиња, могу их озбиљно повредити.

Зато будите одговорни, будите хумани. Новац који бисте потрошили на куповину петарди, можете  усмерити у хуманитарне сврхе. Будите добар пример у свом окружењу.

Желим вам да празнике проведете у лепом расположењу са породицом и пријатељима!

 

Директор школе

 Весна Животић