У понедељак, 6. децембра 2021. године, ученици, наставници и сви запослени обележили су још један Дан школе. Ово је, поред Савиндана, најсвечанији дан за све Змајевце и зато се из године у годину трудимо да му се посветимо свим срцем, знањем и талентима којих је код нас у изобиљу. Иако нам је пандемија још увек за вратом, нисмо дозволили да овако значајан дан не буде достојно обележен. Напротив, били смо још вреднији и оригиналнији.  

Поносни смо што су у обележавање овогодишњег Дана школе били укључени сви ученици и наставници. У старијим разредима одржани су интердисциплинарни и угледни часови са најразличитијим темама – од оних са духовном тематиком до оних који су се бавили врло осетљивим проблемима тинејџера и адолесцената. У млађим разредима одржане су креативне радионице. Нарочиту иновативност показала је наставница музичке културе Весна Драгојевић, која је ученике и наставнике подстакла да увежбају популарну ритмичку игру са чашама. Захваљујући њој, још јасније смо схватили колико су важни јединство и слога. Праћени анђеоским гласом ученице Дуње Васић поручили смо нашем Чика Јови Змају да нас је заувек здружила братска слога!  

Посебан и увелико традиционални догађај сваке године поводом Дана школе је ревијална кошаркашка утакмица између ученика и наставника. Њој се ученици посебно радују јер су тада раме уз раме са својим наставницима и имају прилику да се са њима равноправно надигравају. Организатори турнира били су, као и увек, наставници физичког и здравственог васпитања Ана Рајић, Владимир Пејовић и Немања Васиљевић. Захваљујући њима ова ревијална утакмица добила је одлике правог дербија.  

У наставку погледајте како је припремљен и реализован један од интердисциплинарних часова у коме су повезани српски језик и књижевност и биологија. Час је одржан у одељењу 8-4, а реализовале су га наставнице Љубинка Мандић и Миљана Степаноски.  

Ускоро вас очекују и остале фотографије и видео-записи. 

Тим за културну и јавну делатност 

 

Презентација Менделова правила и Дечко који није био из Ливерпула