Поводом прославе Дана школе, 6.12.2021.

Драги Змајевци –

ученици, запослени, родитељи,

Дочекали смо још један заједнички празник – Дан наше Школе. Годину дана старија, наша школа, наш ,,Змај”, чува и негује младалачки, радознали, истраживачки дух захваљујући енергији својих ученика и труду који сви ми запослени улажемо у заједнички посао – образовање и васпитање ученика. На том, најважнијем послу на свету, суочавамо се са бројним искушењима и изазовима, и трудимо се да на њих спремно одговоримо, вођени пре свега жељом да наши ученици израсту у добре људе. Учимо их да раде на свом образовању, да откривају и развијају своје потенцијале и да се на том тешком послу никад не предају.

Пандемија са којом смо суочени већ трећу школску годину, приморала нас је да све своје снаге ставимо у службу очувања здравља, учећи нас колико је важно да свако од нас чини све што је у његовој моћи како би заштитио себе и своје ближње. Жалећи због тога што је пандемија ограничила неке наше активности, попут оних које су везане за обилазак градских знаменитости и установа, у први план ставили смо здравље својих ученика, који одрастају са мање безбрижности и слободе, иначе својствене дечјем добу.

Моја порука ученицима, због којих ,,Змај” постоји и труди се да увек буде бар мало бољи односи се оним што данас сматрам најефикаснијим гласи:               Срећан вам Дан Школе, која ће вам, надам се, заувек остати у срцу. Чувајте здравље, брините о себи и другима. Имајте на уму народну изреку да здрав човек има хиљаду жеља, а болестан само једну. Будите добри другари и негујте пријатељства – нека од њих, зачета баш у ,,Змају”, трајаће вечно. Верујте учитељима, наставницима и родитељима када вам говоре колико је образовање значајно јер само свестрано образовање је – сликовито речено – прави лек против бројних болести, проблема и досаде. Тражите појачну помоћ и подршку својих учитеља и наставника када вам је то потребно. Не дозволите да савремена техонологија – поготову мобилни телефон – уместо корисног помагала постане смисао живота или, још горе, замена за прави живот и дружење. Развијајте своје способности и радите на себи; нека то буде ваша мисија који ћете корак по корак у ,,Змају”, а касније и у другим школама, остваривати. Уживајте у садашњости и припремајте се за будућност. За то време, сви ми – управа Школе, учитељи, наставници, помоћно особље – ту смо да вас подржавамо и охрабрујемо, а кад је потребно и искритикујемо.

Честитам Дан Школе свим колегама, које не напушта радни елан, са надом да ће се ови компликовани дани пуни стрепње окончати и да ћемо ускоро свој рад наставити у опуштеној и пријатнијој атмосфери.

 

Директор школе, Весна Животић