Поштовани родитељи, драги ученици,

ОШ „Змај Јова Јовановић“ и ове године реализује пројекат Обогаћен једносменски рад, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Пажљивом анализом потреба и навика наших ђака, осмислили смо радионице које ће их подстаћи да откривају и негују своја интересовања, да развијају вештине и компетенције, да усвоје и примене здраве животне навике, али и да лакше савладавају школско градиво.

Од школске 2021/2022. године у пројекат Обогаћеног једносменског рада укључило се чак једанаест наставника. Упознајте се са садржајем и циљевима њихових радионица.

Биљана Ђурђевић, наставница математике, помоћи ће ученицима осмог разреда да се што боље припреме за полагање завршног испита. Заједнички ће решавати задатке свих нивоа, стећи ће рутину у раду и сигурност у сопствено знање.

Милена Гајић, наставница математике, припрема радионицу Чудесни свет математике на којој ће ученици гледати едукативне филмове из области математике, састављаће и решаваће мозгалице, правиће електронски математички часопис. Кроз ове занимљиве садржаје повезиваће науку са реалним животом, развијаће креативност и комуникацијске вештине.

Наташа Васић, наставница српског језика, припремила је радионицу о медијима и медијској писмености. Ученици ће се упознати са медијима и њиховим функцијама, научиће како да се одупру негативним утицајима медија и како да искористе њихове позитивне стране.

Миљана Степаноски, наставница српског језика, радиће са ученицима на развијању комуникацијских вештина. Ученици ће научити како јасно да преносе своје мисли и ставове, како да заинтересују слушаоце својим говором, како да смање трему приликом одговарања или неког другог јавног наступа. Овој радионици могу присуствовати и родитељи.

Јасмина Премовић, наставница историје, истраживаће саученицима историјске теме у филмској уметности. Ученици ће кроз анализу филмова научити да разликују историјске истине од фикције и уметничке интерпретације. Разликоваће филм као историјски извор и као интерпретацију прошлости. Гледајући филмове и промишљајући о њима, обогатиће своју општу културу.

Владимир Пејовић и Немања Васиљевић, наставници физичког васпитања, радиће на развијању свести о важности здравља, на потреби неговања и развоја физичких способности наше деце. Ђаци ће учити како да побољшају квалитет живота у целини. Процењиваће своје напредовање и усклађиваће физичку активност са војим способностима.

Милица Ковачевић, наставница технике и технологије, осмислила је креативну радионицу кројења, шивења, веза, декупажа, квилинга. Ученици ће се упознати са старим занатима и вештинама, развијаће своју креативност и уметничке склоности.

Јасминка Милинковић, наставница верске наставе, припрема позориштанце о вери, љубави и пријатељству. Традиционалне и духовне вредности ученици ће повезивати са свакодневним животом кроз позоришну уметност.

Миле Сајчић, наставник шпанског језика, помоћи ће ученицима да овладају комуникацијским вештинама на шпанском језику и да стекну сигурност и самопоуздање у конверзацији. Прошириваће знања о хиспанској историји и култури пратећи интересовања и способности ученика.

Жеља свих запослених у Змају је да ученици у школи стичу квалитетна и функционална знања која ће примењивати у свакодневном животу. Образовањем и знањем даћемо својој деци сигурност и способност да превазиђу све животне препреке. Знање је моћ коју желимо сваком нашем ђаку. Придружите нам се у овој мисији.

Колектив ОШ „Змај Јова Јовановић“

Термини радионица

 

Назив активности Наставник Узраст ученика Термини
Припрема ученика за успешно полагање завршног испита из математике Биљана Ђурђевић 8.разред Среда,

14-15ч

Развој когнитивних вештина код деце кроз игру и учење Јасмина Радовановић 1-8.разреда Среда,

12.30-13.15ч

„Проговори да видим ко си“ – радионица за развијање комуникацијских вештина ученика и родитеља Миљана Степаноски 8.разред Четвртак,

15-16ч

Кројење, шивење, хеклање, вез, квилинг, декупаж, заборављене друштвене игре Милица Ковачевић 3-8.разреда Понедељак,

14-15ч

Чудесни свет математике

 

 

Милена Гајић 5.разред Четвртак,

13.15-14.00ч

 

 

Фитнес за петаке и шестаке

 

 

Немања Васиљевић 5. и 6.разред Среда, 12.30-13.15ч ( 5.разред)

 

Петак, 13.15-14.00 (6.разред)

 

Медијска писменост

 

 

Наташа Васић 5-8.разреда Среда,

13.15-14.00ч

Или 14.00-14.45ч

Кроз глуму развијање вере и традиције нашег народа Јасминка Милинковић 5-8.разреда Четвртак,

12.30-13.15ч

Шпански свет у мојој школи

 

Миле Сајчић 6.разред Уторак,

13.15.-14.00ч

Историја на филму: истраживање историјских тема у филмској уметности Јасмина Премовић 7-8.разред Петак,

13.15-14.00ч

 

Фитнес

 

Владимир Пејовић 7-8.разред Среда,

17.30-18.15ч