Међународни Дан девојчица у IKT сектору установљен је на нивоу Уједињених нација и обележава се сваког четвртог четвртка у априлу.  Од 2001. године, када је у Европи (Немачкој) први пут обележен „Дан девојчица“, у овој манифестацији учествовало је више од милион девојчица.

Дан девојчица u IKT-у има за циљ да девојчице оснажи приликом одабира будућих професија, да не подлежу стереотипима, већ да се руководе личним интересовањима и талентима и да бирају професије у области IKT-а и предузетништва.

Поводом обележавања Међународног Дана девојчица у IKT сектору, ученице завршних разреда основне школе „Змај Јова Јовановић“ су посетиле пословну зграду SBB компаније и том приликом чуле искуства жена из Сектора за IТ подршку и Дирекције за инжињеринг. Девојчице су том приликом обишле компанију, упознале се са различитим занимањима у области информационо-комуникационих технологија и са запосленима који раде у тим областима и имале су могућност да постављају питања запосленима. На крају обиласка компаније, уприличено је послужење за девојчице и подела поклона. Девојчице су имале прилику да дају изјаву за медије и да поделе утиске о посети SBB компанији којом су јако задовољне.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/sbb-obelezio-medjunarodni-dan-devojcica-u-ikt-u/