Данас је у дворишту наше школе, други пут за редом, одржана манифестација Јесењи вашар „Змај отвореног срца“. „Змај је отворио срце“ великом број ученика, родитеља, наставника, малишана, бака и дека.

Ученици наше школе изложили су различите рукотворине направљене за ову прилику. На украшеним тезгама продавали су се магнети, украси за косу, вазе, чиније, кутије за накит, огрлице, минђуше, рамови за фотографије, држачи за оловке, цртежи и разне друге ситнице. Књиге су се размењивале на штанду „Књигољупци“ који су поставили ученици шестих разреда, док су девојчице које се баве модним дизајном изложиле своју колекцију хаљина.

Вашарску атмосферу употпунили су ходачи на штулама и жонглери, а за освежење и окрепљење могле су се купити мини крофне, кокице, шећерна вуна, „хот-дог“, лимунада, домаће кифлице и колачи које су родитељи и деца припремали код куће.

Манифестацију „Змај отвореног срца“ замисили смо као прославу радости, дружења, школе, породице. Такође, као повезивања школе са различитим институцијама, и окружењем, али и као хуманитарну акцију јер је новац прикупљен од продаје рукотворина намењен да се некоме помогне. Подстакли смо креативност код ученика, самосталан рад и предузетништво, уз помоћ родитеља и друштвене заједнице. Весела атмосфера, насмејана лица присутних, плес и такмичења у вештинама, уверавају нас да смо успели!

Драги гости на Вашару били су и новинари са ТВ ПРВА, СТУДИО Б и ТВ ХРАМ, који су медијски испратили догађај. Захваљујемо се ТВ станицама на промоцији нашег Вашара! Прилоге можете погледати на везама:

Прилог са Вашара – ТВ Прва
Прилог са Вашара – ТВ Храм