РАЧУНАРСКИМ ИГРАМА КА БОЉЕМ РАЗУМЕВАЊУ КЛИМАТСКИХ ПРОМЕНА

10. и 17. новембра 2020. године у школи је одржано предавање о климатским променама у оквиру пројекта „Електронско учење и екологија – рачунарским играма ка бољем разумевању климатских промена”. Наша школа се нашла међу пет школа са општине Вождовац, које су део овог едукативног и занимљивог пројекта.

Циљ пројекта је усвајање основних појмова о климатским променама, подизање свести деце о озбиљности проблема, могућност личног доприноса у спречавању климатских промена кроз промену навика у свакодневној животној рутини, упознавање са могућим поступањима и процедурама у кризним ситуацијама које настају услед климатских промена (поплаве, ерозија…), пружање могућности учешћа у тимском раду и стваралаштву. Предвиђено време трајања пројекта је шест месеци.

Најактивнији су били ученици 6. разреда који су имали интересантна запажања и бројне предлоге за побољшање животне средине и како би они својим личним ангажовањем могли да утичу на свест људи из своје околине. Пројекат предвиђа низ занимљивих активности: реализовање едукативних радионица, организовање конкурса за најбољи слоган пројекта, међушколска такмичења у квизовима…

Деца су добила мајице и едукативни материјал као припрему за предстојећи квиз у оквиру пројекта, а све у циљу промене навика и успостављању понашања која утичу на заштиту животне околине.
Пројекат ће се завршити свечаном доделом диплома свим учесницима, као и свечаним проглашењем победника за избор најбољег слогана и најбоље школе у интернетским квизовима.