Идеја о Јерусалема изазову родила се случајно, пре свега из жеље да се деца анимирају после дана проведених код куће, уз рачунаре и онлајн наставу. Када размишљате о деци и када вам је само њихово добро на уму, не можете да не направите нешто фантастично.

Стручни актив физичког и здравственог васпитања одлучио је да у оквиру наставне области Плесови,  наставну јединицу Моравац замени плесном кореографијом Јерусалема, односно,због поштовања пандемијских мера, народно коло са фронталним обликом плеса!  Ученици су добили упутства за вежбање преко гугл учионица, а додатно увежбавање и оцењивање планирано је на часовима у оквиру одељења, по повратку на комбиновани модел наставе.

Међутим, како то обично бива у нашој школи, од обичне наставне јединице и обичног часа настане ремек-дело. Из дана у дан ученици су са својим наставницима све страственије уживали у вежбању. Дух оптимизма се проширио школом и одлучили смо да га поделимо са свима. Желимо да покажемо да се може и боље и више чак и када се чини да је то немогуће. Идеја нам је да плес из нашег школског дворишта крене према свим школама у Србији и да оживи наду у боље, здравије, радосније дане. Желимо да разиграмо срце сваког детета, сваког човека. Заједнички и сложно можемо много, можемо све!

            Ана Рајић, Владимир Пејовић и Немања Васиљевић, наставници физичког и здравственог васпитања