Обавештење за родитеље/старатеље о упису деце у први разред основне школе

Поштовани родитељи/законски заступници деце, наших будућих ученика,

Обавештени сте на сајту школе, као и у средствима јавног информисања, да је Министарство просвете науке и технолошког развоја, од данас 1. априла, омогућило услугу „Исказивање интересовања за упис у основну школу“. Услуга се реализује преко портала „еУправа“. Школа је у обавези да поступа према упутствима добијеним од стане Министарство просвете науке и технолошког развоја.

СА ЖЕЉОМ ДА РОДИТЕЉИМА/СТАРАТЕЉИМА ПОЈЕДНОСТАВИМО ПРОЦЕДУРУ УПИСА ДЕЦЕ, НАШИХ БУДУЋИХ УЧЕНИКА, ШКОЛА ВАМ НУДИ ЈОШ ЈЕДНУ МОГУЋНОСТ! НА САЈТУ ШКОЛЕ, ПОНОВО СМО АКТИВИРАЛИ ОБРАЗАЦ УПИСА ПРВАКА, КОЈИ ЈЕ БИО У ФУНКЦИЈИ ПРЕТХОДНИХ ДАНА!

КЛИКОМ НА СЛИКУ ПРИСТУПАТЕ ОБРАСЦУ ЗА ПРИЈАВУ ДЕТЕТА У НАШУ ШКОЛУ

СВЕ ПРИЈАВЕ ПОДНЕТЕ НА САЈТУ ШКОЛЕ, ШКОЛА ЋЕ ПО СЛУЖБЕНОЈ ДУЖНОСТИ УНЕТИ У СИСТЕМ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА, КОРИСТЕЋИ ПОРТАЛ „еУПРАВА“. ТО ЗНАЧИ, ДА НЕМА ПОТРЕБЕ ДА ПРИЈАВЉУЈЕТЕ ДЕТЕ И НА ПОРТАЛУ „еУПРАВА“, ЈЕР БИ ДУПЛИРАЛИ ПРИЈАВУ.

СВЕ ПРИЈАВЕ КОЈЕ СУ ВЕЋ ПОДНЕТЕ ШКОЛИ (ПРЕТХОДНО КОРИСТЕЋИ ОБРАЗАЦ УПИСА НА САЈТУ ШКОЛЕ) СУ ВАЛИДНЕ! ДАКЛЕ, РОДИТЕЉИ/СТАРТЕЉИ НЕ МОРАЈУ ПОНОВО ПОДНОСИТИ ПРИЈАВУ ЗА УПИС ДЕТЕТА. ШКОЛА ЋЕ ПО СЛУЖБЕНОЈ ДУЖНОСТИ ТЕ ПРИЈАВЕ УНЕТИ У СИСТЕМ, КОРИСТЕЋИ ПОРТАЛ „еУПРАВА“.

За време трајања ванредног стања, ако родитељи/законски заступници не могу обавити пријаву путем сајта школе или портала „еУПРАВА“ , могу остварити контакт са школом сваког радног дана од 12:00 до 15:00 часова, на телефон број 064/805 3301. И на тај начин  се може поднети пријава за упис деце у први разред у нашој школи.

Такође, услугу „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ можете остварити и на порталу (сајту) „еУПРАВА“ .На основу дописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, обавештавамо родитеље/законске заступнике деце о следећем:

1. Од 01.04.2020. године биће Вам омогућено да електронским путем искажете интересовање за упис детета у нашу школу преко Портала еУправа:

КЛИКОМ НА СЛИКУ ПРИСТУПАТЕ ПОРТАЛУ „еУПРАВА“
Исказивање интересовања за упис у основну школу

2. На тај начин родитељи/законски заступници будућих првака остварују комуникацију са школом у коју ће касније бити уписано њихово дете (школе евидентирају заинтересованост родитеља/законских заступника за упис детета у нашу школу);

3. Напомена : Уколико родитељ/законски заступник не искаже на овај начин заинтересованост, не доводи се у питање упис детета у први разред основне школе.

4. Родитељима/законским заступницима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послато обавештење о датуму уписа у основну школу (након дефинисања уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја).

5. На порталу еУправа биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање (омогућиће родитељима/законским заступницима да једним доласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу, а након уписа, истог дана, педагошко-психолошка служба вршиће тестирање детета).

Поштовани родитељи/законски заступници деце, наших будућих ученика, молимо вас да поступите према претходним информацијама. Покушавамо да поједноставимо све процедуре везане за рад школе, колико је могуће у тренутним условима. Као лакши за вас, чини нам се, начин пријаве првака на сајту школе. Важно је да пратите обавештења на сајту школе и средствима информисања и у наредном периоду.

Срдачан поздрав, чувајте себе и своје породице, чувајте друге људе и видимо се када ванредно стање прође и када започнемо нову школску годину на редован начин!

Директор школе,
Весна Животић