Ученици наше школе Софија Томић из 5/1, Филип Петровић из 5/3 и Александра Денић из 7/2 учествовали су на онлајн такмичењу из Верске наставе на сајту Квизирација за све. Пласирали су се на Републичко такмичење које ће се одржати 15.05.2021.г. Такмичење је организовао Просветни одбор Епархије шумадијске у сарадњи са Министарством просвете, јер је такмичење уврштено у каталог такмичења  ЗУОВА. 20.04.2021.г. били смо гости на Тв Храму где смо изнели своје утиске о такмичењу.

Реализован окружни ниво такмичења из верске наставе

У суботу, 17. априла 2021. Године одржан је окружни ниво такмичења ”Квизирација за све” који се одвија у оквиру Календара школских такмичења за школску 2020/21. годину. Са благословом епископа шумадијског г. Јована, организатор такмичења је Просветни одбор Епархије шумадијске у сарадњи са Министарством просвете Републике Србије.  Због актуелне епидемиолошке ситуације овогодишње такмичење се одвија онлајн, преко сајта ”Квизирација за све” https://takmicenje.kviziracija.net/#6  који је за потребе такмичења осмислио и поставио јеромонах Виталије (Милошевић), сабрат Манастира Студеница.  Сви нивои такмичења се одржавају преко наведеног сајта, а ту се могу видети и припремни материјали, тестови за вежбање и све информације везане за такмичење.

Такмичење је екипног карактера (свака од екипа броји три члана), а учествују ученици основних школа које се налазе на територији Митрополије Београдско-Карловачке и Епархије: шумадијске, нишке и крушевачке. До сада је 13.03.2021. године, реализован општински ниво такмичења у коме је учествовало 316 екипа (948 ученика) и окружни ниво 17.04.2021. године у коме је учествовало 68 екипа (204 ученика). Пласман на републичко такмичење остварило је 30 екипа (90 ученика). Како је дефинисано Календаром школских такмичења, републички ниво ћемо реализовати 15.05.2021. године.

Морамо похвалити вероучитеље и ученике који су се припремали у ванредним околностима, а ипак постигли значајне резултате у такмичењу које се први пут ове године реализује до републичког нивоа и кроз Календар школских такмичења.

 

За Просветни одбор Епархије шумадијске,

Координатор за Лепеничко намесништво,

Оливера Станчић