У петак, 8. децембра, нашу школу посетили су запослени из фирме Orion Innovation и представили послове у области информатичких технологија. Фирма Orion Innovation се бави израдом, применом и одржавањем пословног софтвера за широки спектар корисника. Овом приликом њихов тим чинили су: Сузана Лазић, Ирена Сретеновић, Марко Радојковић, Никола Николић, Бобан Динић, Иван Тојагић, под вођством директорке, госпође Снежане Радовић.

Публику су чинили наши ученици, већином осмог разреда, као и заинтересовани ученици од петог до седмог разреда. Део ученика је дошао са информатичких секција, које раде у нашој школи и њима је овај састанак био посебно занимљив.

Организатори и домаћини састанка били су наши наставници информатике: Андријана Јелић, Стеван Иванковић и Саша Јовановић.

У доброј атмосфери, наши гости су преставили ученицима шта значи бити запослен у ИТ индустрији. Кроз тематску презентацију и разговор, представили су конкретне послове којима се баве: менаџер пројекта, пословни аналитичар, софтверски дизајнер, архитекта софтвера, програмер и контролор квалитета. Објаснили су процес настанка пословног софтвера, свако из своје позиције – посла који ради. Приказали су анализу предности и недостатака рада у индустрији информатичких технологија. Посебно су истакли значај образовања и потребу сталног учења током развоја каријере за запослене у њиховој области. Кроз конкретне примере средњих школа и факултета представили су пут образовања за стицање неопходних знања за запослење у ИТ индустрији, што представља драгоцено искуство за наше ученике. Након презентације ученици су имали прилику да поставе питања и разговарају са гостима.

На крају састанка, наши гости су организовали занимљиву игрицу за ученике, у којој су применили поједностављен процес настанка софтвера или неког производа. Наиме, ученици су на основу анализе задатака направили тражене фигурице и извршена је контрола квалитета. Игрица је завршена на обострано задовољство.

Као добри гости и наши гости су донели интересантне поклоне за ученике наше школе, на чему смо им посебно захвални.

ВЕЛИКО ХВАЛА!  тиму из фирме Orion Innovation на времену и труду који је уложио, да би нашим ученицима представио шта могу да очекују уколико се одлуче за каријеру „ајтијевца“.

Aтмосферу са састанка можете погледати на нашим званичним каналима информисања:

Početna

https://www.instagram.com/os_zmaj_jova/