Пројекат „Електронско учење и екологија“ који је почео 10. новембра предавањем о климатским променама  ученицима шестог разреда је успешно реализован. Пројекат је трајао шест месеци. Наша школа се нашла међу пет школа са општине Вождовац, које су део овог едукативног и занимљивог пројекта.У пројекту су учествовали ученици одељења VI 3 наше школе. Ученици су имали предавања о климатским променама у школи 10. и 17. новембра. Предавања је држао предавач Филип Љубојевић, вођа креативних радионица, испред Центра за стратешке  пројекте. Током трајања пројекта ученици су добијали онлајн материјал на сајту http://www.projekat-elektronsko-ucenje-i-ekologija.czsp.org путем кога су се едуковали о климатским променама.

Циљ пројекта је био усвајање основних појмова о климатским променама, подизање свести деце о озбиљности проблема, могућност личног доприноса у спречавању климатских промена кроз промену навика у свакодневној животној рутини, упознавање са могућим поступањима и процедурама у кризним ситуацијама које настају услед климатских промена (поплаве, ерозија…), пружање могућности учешћа у тимском раду и стваралаштву.

Пројекат је завршен онлајн квизом који је одржан у суботу 27. марта. Квиз се састојао од 20 питања и трајао је пола сата. Ученици који су учествовали у квизу су: Никола Ракићевић, Марко Николић, Петар Пантовић, Уна Младеновић, Марија Величковић, Богдан Мицић и Макар Медведски. У школи је уприличена свечана додела награда. Награде је ученицима поделила помоћница директора Биљана Ђурђевић у присуству разредног старешине Јасмине Премовић и школског координатора пројекта Андријане Јелић. Награђена су три ученика који су освојили највише бодова у квизу:

  1. Никола Ракићевић – добио диплому, ваучер у радњама спортске опреме и књигу,
  2. Марко Николић – добио диплому и књигу „Фудбалске легенде“,
  3. Петар Пантовић – добио диплому и књигу „Ова књига мисли да си научник“.

Свим учесницима пројекта су подељени сертификати о учешћу у пројекту. На свечаној додели диплома, награда и сертификата ученици шестог разреда су износили своје утиске о пројекту. Задовољни су пројектом и добијеним наградама. Много тога новог су научили о заштити животне средине као и промени навика и успостављању понашања која утичу на заштиту животне околине и деловању у кризним ситуацијама.