Драги наши Змајевци,

Иако су нам неочекиване околности ускратиле дружење у школским клупама, нису успеле да нас збуне и и да угуше нашу креативност. Наставници и ученици „Змаја“ нису поклекли, већ су организовано и сложно наставили да уче и да се друже у виртуелним учионицама. Те учионице су веома брзо постале права ризница идеја и расадник талената. Одлучили смо да их поделимо са вама.

СРЕЋАН РОЂЕНДАН !

Ванредно стање нам је ускратило многе рођенданске журке. Ученици 4/1 су ипак пронашли начин како да својој другарици честитају рођендан. Овом њиховом честитком честитамо рођендан свима који га у овим данима прослављају!

РОЂЕНДАНСКА ПЕСМА …

НА ЧАСУ ЛИКОВНЕ КУЛТУРЕ
СА НАСТАВНИКОМ
ИВАНОМ ЈЕРЕМИЋЕМ

ЧАС ЛИКОВНЕ КУЛТУРЕ У ОДЕЉЕЊУ IV/1 НА ТЕМУ „УСКРС“

ДЕЧЈЕ СТВАРАЛАШТВО КРОЗ ВЕРСКУ НАСТАВУ

УЧЕНИЦИ ОДЕЉЕЊА III/2 ОБЕЛЕЖИЛИ СУ ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

НА ЧАСОВИМА ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

A Job Description
Стефана Ђокић 7/4

Ученици седмог разреда (7/3 и 7/4) су на часу енглеског језика имали задатак да прикупе податке о занимању неког члана породице, да на основу тих података опишу то занимање и да напишу да ли би они волели да се тиме баве.

This is How my Family and I Celebrate Easter
Емилија Тешић 8/4

Ученици осмог разреда (8/3 и 8/4) су на часу енглеског језика имали задатак да опишу прославу Васкрса у својој породици. Ево како је једна од ученица то урадила.

НА ЧАСОВИМА ЛИКОВНЕ КУЛТУРЕ

IV/6

Прве недеље у мају месецу, ученици IV-6 су од старог правили ново, односно рециклирали и направили музичке инструменте. Тако, спајањем сламчица, виклера, ролни од убруса, картонских кутија од ципела, пластичних флаша, пасуља, гумица за тегле, затварача за флаше и сл. настале су гитаре, кастањете, трубе, звечке, Панове фруле итд. Још један доказ да машта може свашта…

Радови настали применом техника: колаж, фротаж, деколаж, асамблаж.

II/3
Slika_(9)

На часу ликовне културе у кућним условима настали су креативни  ускршње радови, илустрације басне и цртежи омиљене хране.

УЧЕНИЦИ V, VI И VII РАЗРЕДА СУ НА ЧАСОВИМА ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ ПРАВИЛИ ЗАШТИТНЕ МАСКЕ, АЛИ И УСКРШЊЕ КОРПЕ

Ученици VIII/2  показали су зрелост правих матураната. Са својом разредном Биљаном Ђурђевић осмислили су филм о својој школи и о свом одељењу. Коначни облик овом пројекту дали су ученици Наталија Спасојевић и Богдан Јоксимовић као режисери. Њихов филм ће остати као успомена на дане које желимо што пре да заборавимо, али и на генерацију коју ћемо заувек памтити.

УЧЕНИЦИ IV/2 СУ НА ВЕОМА КРЕАТИВАН НАЧИН ПРАВИЛИ МУЗИЧКЕ ИНСТРУМЕНТЕ