„ШЕТАЈУЋЕ МАТЕМАТИЧКО ЗНАЊЕ“ У ЗМАЈУ

DSC_4698

Данас је у нашој школи одржана математичка трибина, која је једна у низу трибина у оквиру пројекта “Шетајуће математичко знање/Floating mathematical knowledge”. На трибини су учествовали ученици Шесте београдске гимназије и ученици седмог разреда наше школе. Цео пројекат је подржан од стране Центра за промоцију науке. Ова трибина представља увод за учешће наших ученика на манифестацији ,,Мај месец математике M3”.
Ученици наше школе су са својим другарима, ученицима Шесте београдске гимназије представили своје радове на којима су радили на предходним радионицама математике и информатике. Са својим менторима, проф. математике Аном Јоковић и Биљаном Ђурђевић, презентовали су своје мајице са занимљивим математичким задацима које су осмишљавали на предходним радионицама.
Планирано је да ученици, учесници овог пројекта наше школе, заједно са ученицима Шесте београдске гимназије и још три основне школе ,,Владислав Рибникар“, ,,Ћирило и Методије” и ОШ ,,Павле Савић“, у понедељак, 27.5.2019. прошетају улицама нашег града и разговарају са пролазницима о математичким садржајима који су осликани на њиховим ,,математичким мајицама”.
Пројекат „Шетајуће математичко знање“ на Првој телевизији