ШЕТАЈУЋЕ МАТЕМАТИЧКО ЗНАЊЕ

Logotip

Петоро ученика наше школе, (Наталија Спасојевић, Лука Ловчевић, Ана Габоров, Тамара Стојаковић и Лазар Шиповац), укључених у пројекат под називом Шетајуће математичко знање, (Floating mathematical knowledge), посетило је у суботу, 23. фебруара 2019. године, са наставницом математике Биљаном Ђурђевић, Шесту београдску гимназију. Тамо су учествовали у првој математичкој радионици. Рад ученика у групама реализован је тако што су основцима ментори у раду били ученици Шесте београдске гимназије. На правој математичкој радионици ученици су осмишљавали и дизајнирали математичке задатке које ће на следећим математичким и информатичким радионицама обликовати у једну целину, а потом заокружене пројекте представити на мајицама које ће носити на манифестацији математике.
Кроз математичке и информатичке радионице и трибине ученици ће, дружећи се са вршњацима, проширити своја математичка знања и поделити их са другима, дајући свој допринос популаризацији и промоцији математике. Радионице ће се реализовати у просторијама Шесте београдске гимназије, трибина у нашој школи, а шетња улицама града у мајицама које ће приказати резултате рада планирана је за мај и у њој ће учествовати и ученици и наставници.
Пројекат Шетајуће математичко знање (Floating mathematical knowledge) подржан је од стране Републике Србије, Центра за промоцију науке. Носилац пројекта је Шеста београдска гимназија, а учесници су и ученици четири основне школе: ОШ „Ћирило и Методије“, ОШ „Змај Јова Јовановић“, ОШ „Павле Савић“ и ОШ „Владислав Рибникар“.