ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА – ПРИДРУЖИТЕ СЕ

Slika2

Наша школа позвана је да се укључи у хуманитарну акцију, чији је иницијатор Анастасија Вујић, ученица ОШ „Краљ Петар II Карађорђевић“.
Њена идеја, коју полако спроводимо, јесте да једном недељно или месечно – а по жељи и чешће – одвојимо неки слаткиш или слану грицкалицу, како бисмо то што прикупимо заједничким снагама подарили неком од наших другара који су у болничким постељама или у неком од домова за децу без родитељског старања…
У ову акцију укључили су се: Комерцијална банка а. д., Техничка школа „ГСП“,  Факултет за медије и комуникације, ОШ „Краљ Петар II Карађорђевић“, Храм Св. Саве и други добротвори, који воле децу и разумеју њихове проблеме.
Уз сагласност директорке, и наша школа се придружила овој акцији. Планирамо да наши ђаци, у склопу ваннаставних активности, у мањим, организованим групама посете неког од својих  вршњака, који леже на неким од болница, института и клиника у Београду.
За почетак, потребно је да ученици, по жељи и слободном нахођењу, донесу понеки слаткиш у кабинет веронауке код вероучитељице Јасминке. Заједно ћемо пратити како се кутија са слаткишима пуни, са надом да ће тај скроман дар показати нашим болесним вршњацима да их волимо и мислимо на њих.
Напомињемо да није допуштено прикупљање новчаних прилога.
Сви ученици, заинтересовани да болесне вршњаке посете и обрадују слаткишима, треба да се јаве вероучитељици Јасминки. План је да се поклони односе сваког 15. у месецу, сваки пут у другу болницу.
Хвала свима!