НАСТАВЉАМО ТРАДИЦИЈУ, НОВИ ЛИТЕРАРНО-ЛИКОВНИ КОНКУРС

Konkurs

Италија
Претходних дана присетили смо се успеха Змајеваца на литерарно-ликовним конкурсима италијанског Културног удружења „Ласта“ постигнутим  2016, 2017. и  2018. године.
Змајевци имају прилику да опет заблистају!
Расписан је литерарно-ликовни конкурс за школску 2018/2019. годину, на тему Писмо мојој будућности. На конкурсу учествују ђаци узраста од девет до деветнаест година из Италије, Швајцарске и Србије. Сва писма која пристигну деле се у три узрасне категорије – Rondinotto (9-11 год.), Rondinella (12-14 год.) и  Rondine (15-19 год.) која ће потом жири оцењивати по два критеријума – литерарном и уметничком.
Рок за предају писама је до 31. октобра. Писма ђаци предају својим учитељима или наставницима српског језика којима се могу обратити и уколико имају питања везана за конкурс. Прва три места из све три узрасне категорије очекују вредне награде.
На литерарном конкурсу додељује се 11 (једанаест) главних награда – по три за сваку категорију, Специјална награда уметника и Награда за школу (основне школе и средње школе) са највећим бројем награђених писама према класификацији падајућих резултата од првог до десетог класификованог. У случају истог броја учесника из више школа награда ће бити подељена на једнаке делове.
Главне награде за све три категорије су у чековима за куповину школских књига, таблета, лаптопа или Konkursтуристичко путовање (у културно занимљивим местима):
награда (категорија „rondinotto”) – 200 евра

  1. награда (категорија „rondinotto”) – 150 евра
  2. награда (категорија „rondinotto”) – 100 евра
  3. награда (категорија „rondinella”) – 300 евра
  4. награда (категорија „rondinella”) – 200 евра
  5. награда (категорија „rondinella”) – 200 евра
  1. награда (категорија „rondine”) – 400 евра
  2. награда (категорија „rondine”) – 300 евра
  3. награда (категорија „rondine”) – 200 евра

Награда за школу – 400 евра

Специјална награда уметника „Storm Art” – 200 евра

Сви ви који волите да пишете, учествујте, можда баш ви будете награђени.

СРЕЋНО!