ДАНИ ПОСВЕЋЕНИ БЕСЕДНИШТВУ

IMG-161a150b74222d86c6b3b9cbbabd8470-V (1)У суботу и недељу 13. и 14. октобра, наставнице Миљана Степаноски и Наташа Васић похађале су семинар за наставнике, учитеље и руководиоце драмских секција у школама. Семинар је обухватио радионичарски рад и предавања Маје Буњац, драмског педагога и аутора пројекта Опажање, размишљање, изражавање, Павла Јеринића, глумца и драмског педагога (Од покрета до говора), Слободана Роксандића, глумца и мастер комуниколога (Ритам говора или Како да ваше излагање не буде досадно) и Светлане Сретеновић, глумице и драмског педагога (Технике доброг говорног израза).
Активни су били и наши ђаци. Софија Голубовић, Ана Алексић, Страхиња Тривковић и Никола Радовић савладали су први час обуке у склопу пројекта Беседништво и култура говора за децу и младе. Круна пројекта, који обухвата 10 бесплатних радионица, јесте такмичење у беседништву – Меморијал Љубица Копривица. Овим пројектом који се одвија под покровитељством Студија за креативни развој талената у сценским и медијским вештинама „БИС!“ руководи Маја Буњац. Пројекат се реализује у простору Образовног система „Црњански“.bes
Професорка српског језика и књижевности и драмски педагог Љубица Копривица преминула је 2016. године као професор Четрнаесте београдске гимназије. Као један од најбољих стручњака у области рецитовања и културе говора у Београду, била је ментор бројних победника на такмичењима у рецитовању и лепом говору, касније познатих глумаца и значајних личности на културној и јавној сцени града. Такмичење, на коме ће учествовати ученици Змаја организује се у њену част.