БИЛИ СМО У ЗООЛОШКОМ ВРТУ

У уторак, 17.04.2018.године око 10 сати сва одељења четвртог разреда кренула су у обилазак зоолошког врта. Кад смо стили у зоолошки врт, прво смо видели кавез са птицама. Уочили смо различите врсте птица: соколове, сове, папагаје, голубове, орлове…Након тога смо обишли: козе, ламе, јакове, јелене, бизоне, коње, …

Видели смо и алигатора Мују, који је најстарији становник врта, и најстарији је припадник своје врсте – има око 80 година.

После обиласка алигатора Мује отишли смо у кућу гмизаваца где смо видели: змије и гуштере. Након тога дошли смо до споменика Самију. Сазнали смо да је Сами био шимпанза која је два пута побегла из зоолошког врта и, на сву срећу, током свог бега, није повредила никога. Када је умро, његови остаци сахрањени су у врту. Обилазак се наставио посетом његовим сродницима – лемурима, орангутанима,

Видели смо и жирафе, слона и камиле.

Хтели смо да видимо медведе, али су их преместили због реновирања и баш је штета што их нисмо видели.

У врту има још пуно животи ња: вукова, лисица, нојева, корњача, фока, тигрова, лешинара итд.

Наш зоолошки врт је познат по томе што су радници у врту успешно одгајили ретку врсту белих лавова.

О животињама смо научили нешто ново, јер је на сваком кавезу писало која се животиња ту налази, одакле је и још неке битне карактеристике. Такође, четвртаци су и говорили или читали оно што су пре поласка сами истражили о животињама у ЗОО врту.

Обилазак врта завршили смо тако што смо се почастили сладоледом и мало смо се поиграли на Калемегдану. Било нам је веома лепо и научили смо нешто ново.

Ђорђе Ангелески IV4

IMG_9600 IMG_9598

IMG_9619 IMG_9611

IMG_9616 IMG_9640