СТЕФАНОВИЋ: СВАКА ШКОЛА У СРБИЈИ ДА БУДЕ ПОКРИВЕНА ВИДЕО НАДЗОРОМ

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојшa Стефановић присуствовао је данас часу – Полиција у служби грађана, у Основној школи „Змај Јова Јовановић“ на Вождовцу.

Он је истакао важност едукације деце од најранијег узраста о опасностима од алкохолизма, наркоманије, безбедном понашању у саобраћају и свим другим аспектима безбедности о којима их уче полицијски службеници.

Ово је само једно од 30.000 предавања колико их је одржано ученицима четвртог и шестог разреда од септембра прошле године, када је уведен нови предмет Основи безбедности деце.

stefanovic stefanovic 5

„Важно нам је да досадашња добра сарадња са школама и локалним самоуправама буде настављена и у наредном периоду“, рекао је министар и  указао да у школи „Змај Јова Јовановић“ постоји видео надзор повезан са ПУ Вождовац.

„Хоћемо да свака школа у Србији буде покривена видео надзором који је директно повезан са Полицијском станицом како би полицијски службеници у сваком тренутку могли да виде да ли деци прети нека опасност“, рекао је Стефановић.

stefanovic 5 stefanovic 3

Министар је, у разговору са родитељима чија деца похађају ову школу, истакао да је важно да се кроз превентивне активности, као што је предмет Основи безбедности деце, малишани упознају на који начин могу да повећају своју безбедност, да се заштите у сајбер простору и зато ће у наредној школској години, већ од првог разреда, почети са овим предметом.

„Нећемо дозволити да постоји наркодилер који у близини школе или на било ком другом месту продаје деци дрогу. Сталним акцијама и појачаним патролама бринућемо о безбедности наших грађана“, закључио је Стефановић.

stefanovic 6 stefanovic 4

Часу Полиција у служби грађана присуствовали су и директор полиције Владимир Ребић, начелник ПУ Београд Веселин Милић, начелник ПС Вождовац Небојша Драговић, градски секретар за обрзовање и дечију заштиту Славко Гак, као и председник Општине Вождовац Александар Савић, члан Већа Општине Милош Стојановић и директорка Школе Весна Животић.


 *Преузето са сајта ГО Вождовац