Угледни час заснован на корелацији садржаја предмета Верска настава и Српски језик

У понедељак 27. новембра, у свечаној сали наше школе одржан је угледни час заснован на корелацији садржаја предмета Верска настава и Српски језик. О организацији и току овог часа извештава Стефан Недић, студент IV године Православног богословског факултета Универзитета у Београду:

Славећи првих педесет година рада Основне школе „Змај Јова Јовановић“ на Вождовцу у Београду, а у склопу обележавања овог значајног јубилеја, вероучитељ Јасминка Милинковић и наставник српског језика Наташа Васић, у присуству председника Одбора за верску наставу протојереја-ставрофора др Драгомира Санде, директорке школе госпође Весне Животић, помоћника директора Биљане Ђурђевић, дале су свој допринос тако што су организовале угледни час на тему „Прича о блудном сину“.

 Ову дивну корелацију пратили су и студенти Православног богословског факултета Универзитета у Београду, у склопу својих редовних вежби и наставе јер је ОШ „Змај Јова Јовановић“ једна од четрдесет наставних база овог факултета где студенти испуњавају своје предиспитне обавезе, вежбе и праксу у циљу што бољег образовања када је реч о дипломираним теолозима од којих се очекује да спремни уђу у школе и својим вештинама испуне све оно што Мајка Црква од њих и очекује на једном од највећих поља мисионарске делатности, а то је поље веронауке у образовању.

Поред модератора, проф.Јасминке и Наташе, студената и колега, главни актери су били и ученици VI1, VI2 који су својим искреним и не баш уобичајеним закључцима долазили до праве и реалне примене поуке ове приче у њиховим животима, породицама и односима са другарима. Била је ово прилика да се једно дружење директорке, свештеника, наставника, ученика, студената преточи у преслишавање сопствених душа дан уочи самог почетка Божићног поста а све у светлу и радости Рождества Господњег –  празника Божића.

„Звонко Спасић“ се и овог пута огласио, не са жељом да прекине неку нервозу услед контролне вежбе већ као обавеза да се ова размишљања наставе на неке нове теме, поучне и кротке, а у циљу израстања у праве личности по угледу на Лик Христов, који и јесте у нама.

Затим су студенти погледали изложбу коју је вероучитељ Јасминка припремила са својим ученицима на тему „Анђела и анђелчића“ у склопу прославе празника Св.Архангела Михаила на првом спрату школе, најављена је и секција иконописа за ученика првог и четвртог разреда, а предавање се уместо у факултетској слушаоници наставило у кабинету веронауке који ова школа има, заслугом директорке и вероучитеља а на добробит самих ученика.

Договорена је подразумевана даља сарадња између школе и факултета и констатовано да су и једни и други не гости, већ своји на своме, ми код њих- али и они код нас.

Стефан Недић, студент IV године Православног богословског факултета Универзитета у Београду

IMG-8c64550a8d60bc361441ea1be0ec2588-V       IMG-23f784d84124666936628affb295765e-V

IMG-734cd024bd4c2e7715727343040e6e19-V       IMG-f8244d7e2fb6be216e8caff1b133e0a3-V(1)

IMG-4f6b26db3715a254e1503c2f01fa01f0-V