Припрема завршног испита

Поштовани ученици осмог разреда и родитељи,

Завод за унапређење васпитања и образовања припремио је за ученике осмог разреда основне школе две  платформе за спремање завршног испита.
eZbirkaОбразовна платформа „еЗбирка“ представља електронску збирку задатака из математике за ученике старијих разреда основне школе. Збирка садржи преко 12.000 задатака са решењима, груписаних по разредима и областима. Ученици могу решавати одређене задатке и тако се припремити за писмене вежбе, контролне задатке и завршни испит.
О свим могућностма ове платформе можете се обавестити на адреси:  http://ezbirka.matf.bg.ac.rs/?action=manual.

ZavrsniispitОбразовна платформа „Завршни испит“ садржи задатке из математике и српског језика намењене ученицима који се спремају за полагање завршног испита. Задаци су груписани по областима и нивоима и смештени су у базу података. Ученици имају могућност да провере и унапреде своје знање решавајући различите пробне тестове завршног испита, као и да вежбају задатке из тачно одређене области и са тачно одређеног нивоа. Посебно прилагођени задаци пружају могућност ученицима обухваћеним инклузијом да користе дигиталне технологије и унапреде своје знање.
Упутство за коришћење платформе је доступно на адреси: http://zavrsniispit.matf.bg.ac.rs/doc/uputstvo.pdf.

Опширније информације о овим платформама можете пронаћи на адреси:
https://zuov.gov.rs/ucenje-na-daljinu-alati-za-pripremu-zavrsnog-prijemnog-ispita-gotovi-testovi/